Een lichtplan voor huis of kantoor

Je hebt een nieuwbouwhuis of appartement gekocht in een project of heb je verbouwplannen, dan is het handig om in een vroeg stadium een lichtplan te maken, zodat je de elektrapunten al meteen op de juiste plekken kunt aanleggen en eventuele spots in plafond of wand kunt inbouwen en welke lichtbron het meest geschikt is om het beoogde resultaat te bereiken.
Ook in je bestaande situatie kun je de verlichting nog eens onder de loep nemen. De toegevoegde waarde van de juiste verlichting is heel groot en kan een interieur maken of breken.

Lichtadvies en lichtplan op locatie

Waarschijnlijk omdat iedereen wel weet hoe belangrijk licht eigenlijk is! En dat je een interieur kunt maken of breken met je keuze voor verlichting.
Wil jij meer sfeer in huis ook in het donker, en weet je niet zo goed hoe je dat kan doen? Lichtplan laten maken is misschien naast de interieur styling van de ruimte is het belangrijkste onderdeel. Bij het maken van een lichtplan moet er gekeken worden naar verschillende dingen en moet daar rekening mee houden. Namelijk zoals de lichtinval. Hoeveel natuurlijk licht komt de woning of kantoor binnen. Zijn er juist veel of weinig ramen aanwezig. Essentieel voor een goed verlichtingsplan is een plattegrond op schaal met hierin het interieur en wanddecoratie. En geven ook aan waar stopcontacten en aansluitpunten zitten. Per gedeelte van een ruimte wordt de functie van de verlichting bekeken en zetten op de plattegrond welke activiteiten waar plaatsvinden. Waar ga je lezen, tv-kijken, eten, werken.
Dan kijken we als eerste de basisverlichting die de ruimte voldoende verlicht met zo min mogelijk schaduwwerking.
Er kan vanaf nu worden bekeken, welk soort verlichting in welke ruimte geschikt is.

Lichtplan laten maken kosten

Een gratis lichtplan klinkt als een win win situatie maar is zelden echt gratis. De intentie van een verlichtingszaak is zich zo profileert is om u  iets te verkopen. Dit betekent tijd voor een lichtplan is minder korting op de eindafrekening.Wat kost het laten maken van een verlichtingsplan? Het is begrijpelijk dat je wilt weten wat kost om een goed lichtplan te laten maken, echter hangt dit af van meerdere factoren. Het maken van een lichtplan is maatwerk en de hoeveelheid uren die hiervoor nodig zijn hangen sterk af van; de grootte van de ruimte, het aantal ruimtes én de complexiteit van de opdracht. Het heeft allemaal invloed op de totale kosten.

Basisverlichting is vergelijkbaar met daglicht. Kies voor een combinatie van direct licht, bijvoorbeeld inbouw- of opbouwspots, en indirect licht, zoals een vloerlamp, wandarmatuur of stoffen kap. Deel ze in van hoog tot laag voor een goede balans.

In combinatie met een interieuradvies wordt ook een verlichtingsplan in 3D gevisualiseerd, zodat u een indruk krijgt van wat de verlichting met uw interieur doet en bij het combi-advies krijgt u korting op het verlichtingsplan.

Wil je een lichtplan voor je woning? In sommige gevallen hoeft dit niet veel te kosten. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor jouw project. We maken altijd eerst een afspraak zodat je persoonlijk kennis met ons kunt maken. Tijdens de kennismaking bespreken we samen de mogelijkheden.

Verlichting is onder te verdelen in 4 categorieën.

totaal beeld
Lichtplan